2012. október 22., hétfő

Szövegírás segítség! - De minek?


Van, amikor már nincs az a szöveg, ami megmentené azt, akinek írták. Elmondom a történetet, ami online marketingesként nagyon megdöbbentett.

Autóüléshuzat készítő cégről van szó, akik nagy lendülettel nekiláttak az online marketingjüknek és fejlesztettek egy olyan alkalmazást az új oldalukra, mely a kívánt szövettel "belepróbálja" az anyagot és a mintát a megfelelő gépkocsi belsejébe.
Ez egy teljesen egyedi alkalmazás, sokba is került. Rendeltek mellé reklámszöveget és profi oldaluk is lett, ahogy ez elvárható is egy korszerűnek látszani akaró cégtől.

Ajánlottam egy ismerősömnek, aki huzatot keresett, hogy nézze meg őket. Nagy örömmel ki is választotta az anyagot, a gépkocsija típusát is megadta, regisztrált, megcsodálta a várható eredményt, elfogadta a kikalkulált árat és el is küldte a megrendelés tervezetet.

Majd várt, várt, várt, és mivel semmi visszajelzés nem jött, meg is rendelte máshol. Ez augusztus végén történt.
Szeptember végén kapott egy e-mailt az első cégtől, hogy köszönik, hogy regisztrált az oldalon, miben segíthetnének? A levél végén ott volt az a levél kitörletlenül, amit a weblap okos kis alkalmazása küldött az adminnak majd egy hónappal azelőtt.

Azt hiszem ezt nem kell kommentálni. Az online marketing nem csak jó szövegből, nem csak okos alkalmazásokból, profi weboldalakból áll, hanem olyan emberi tényezőkből, ami ha nincs meg - minden erőlködést hiábavalóvá tesz. Az idő, a reagálás gyorsasága létfontosságú, hiszen lehet valami akármilyen szép és tökéletes, nem engedheti meg senki azt a fokú késlekedést, ami 20 évvel ezelőtt sem számított mindennaposnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése